Kostrådgivning

Även om de flesta kan skilja på bra och dålig mat kan det vara svårt att strukturera upp ett bra kostupplägg utefter sina behov och mål. Oavsett om ditt mål är att gå upp eller ner i vikt kan vi hjälpa dig på traven. Vi komponerar ihop ett kostschema komplett med både recept och näringsberäkningar anpassade efter dina behov. 

Teoretisk kunskap och praktisk erfarenhet

I vår utbildning inom idrottsmedicin har vi bland annat läst näringslära, idrottsnutrition, livsmedelskemi och metabolism. Detta tillsammans med vårt brinnande intresse för kost och näringslära samt våra praktiska erfarenheter gör att vi har kompetensen som krävs för att hjälpa dig med hur du ska lägga upp ditt kostschema.

Individuellt kostschema

Kosten är en väldigt viktig komponent för att du ska lyckas i din idrott och få en god allmän hälsa. Utan ett bra kostschema är risken stor att du inte kan prestera på topp under träning och tävling men även att du inte återhämtar dig lika bra där emellan. Beroende på vad du har för målsättning finns det även anledning att korrigera ditt kostschema. Att människans fysiologi på det stora hela fungerar på samma sätt för oss alla innebär inte det att det finns en diet som fungerar lika bra för alla. Faktorer som att vi inte tränar likadant, att vår vardag ser inte likadan ut, att vi föredrar olika livsmedel och ätmönster talar alla för att vår kost bör vara individualiserad för att ge bästa resultat. Dessa faktorer ligger till grund för kostschemat vi sedan lägger upp till dig.

Vi hjälper dig på vägen!

Vi lämnar dig inte bara med ett kostschema i handen och önskar dig lycka till. Vi är måna om våra kunder och vill självklart att alla ska lyckas. Under din diet ser vi därför till att hålla kontakten med dig och stämma av att allting går som planerat.

Låter det intressant?

Är du intresserad av att anställa oss som dina personliga kostrådgivare är det bara att fylla i kontaktformuläret så hör oss till dig så snart som möjligt!

Vad vi behöver av dig

Till att börja med vill vi ha en kort presentation av dig själv där du berättar hur gammal du är, vad du arbetar med, vad du gör på fritiden samt att du beskriver din träningserfarenhet. Vi är även intresserade av att veta vad du har för målsättning med kostrådgivningen och/eller träningsrådgivningen

Vad gäller kosten är vill vi veta om du har några allergier eller sjukdomar som begränsar dig i din kosthållning. Vidare är vi även intresserade av att veta om du har några önskemål vad gäller kosten. Det kan vara allt ifrån antal måltider per dag till speciella livsmedel som du gärna äter mycket av, inte äter alls eller övriga önskemål. Utöver det är vi intresserade av att veta om du vill använda dig av kosttillskott och i sådana fall vilka typer av kosttillskott. Med den här informationen lägger vi upp ett kostschema som vi tror du kommer uppskatta samtidigt som det för dig närmare ditt mål. 

Vad du får av oss

Beroende på vilka tjänster du köper får du ett dokument där vi beskriver grundläggande kost- respektive träningslära som vi tycker är viktig att ha i bagaget oavsett mål. Även om vi hjälper dig med allt du behöver under tiden du anlitar oss så är målet att du ska bli mer/helt självgående efter vårt samarbete. 

För all rådgivning ingår veckovis uppföljning, utvärdering och eventuell korrigering av kost- och/eller träningsschema. Utöver den veckovisa uppföljningen kommer du även ha möjlighet att nå oss via mail eller telefon. Vi svarar naturligtvis så snart som möjligt, men garanterar svar inom 48 timmar så länge vi inte uppger annat. 

Kostschema

Kostschemat går att få på två olika sätt, som båda leder till samma slutresultat. 

1) Fem olika huvudrätter (recept för 4 portioner), två frukostar och två mellan- och kvällsmål (för de som vill ha det) som är anpassade efter dina behov och önskemål. 

2) Förslag på 3-5 olika livsmedel som du själv får kombinera efter tycke och smak. Till exempel: fyra olika kolhydratkällor, fyra olika proteinkällor samt två såser. Oavsett hur du kombinerar de olika livsmedlen blir energi- och näringsintaget likvärdigt. 

Priser

Kostrådgivning 
Startavgift: 750 kr
Månadskostnad: 400 kr 

Träningsrådgivning 
Startavgift: 500 kr
Månadskostnad: 400 kr 

Kost & träning 
Startavgift: 1000 kr
Månadskostnad: 600 kr