Träningsrådgivning

Känner du dig kanske vilsen på gymmet bland alla maskiner och skivstänger och vet inte riktigt vad du ska göra när du väl är där? I sådana fall har du kommit rätt. Jag kan hjälpa dig att lägga upp ett träningsprogram efter dina behov, mål och förutsättningar. Tillsammans planerar vi din träning så du både känner att vi hittat ett upplägg du tycker är roligt att utföra men även ett upplägg som ger resultat!

Vill du ta steget till nästa nivå?

Har du redan skaffat dig erfarenhet och fått resultat från gymmet men känner att du vill ta din träning till nästa nivå? I sådana fall har du också kommit rätt. Att bli starkare på gymmet och få bättre uthållighet på löparbanan kan de allra flesta, åtminstone till en viss nivå. För att ta det där sista steget och för att effektivisera träningen krävs det djupa kunskaper inom träningsfysiologi och det är där jag kommer in i bilden.

Alltför ofta stöter jag på personer som läst på Internet eller hört talas om ett träningsprogram som ska göra dig större, starkare, snyggare, mer uthållig eller vad det nu kan vara. Det finns dock inget program som passar alla lika bra och vill du ha bra resultat är det något du bör tänka på. Dessa program är inte anpassade efter dina mål och förutsättningar och kommer därför inte vara optimala för din utveckling. Med min hjälp är jag övertygade om att du kan ta din träning till nästa nivå för att du i slutändan ska kunna nå din fulla potential!

Varför styrketräna och konditionsträna?

En bra fysik är en grundpelare varpå din prestation inom idrotten vilar på. Om du inte är fysiskt förberedd för din idrott kommer du heller inte kunna prestera på topp och du lämnar därför en fördel till din motståndare. Alla fysiskt krävande idrotter har nytta av både styrketräning och konditionsträning, vare sig det handlar om fotboll, segling eller pingis. Även om andra faktorer som teknik och taktik i mångt och mycket är viktigast i dessa idrotter kräver samtliga en god fysik, där kommer både konditions- och styrketräning in i bilden. Om du sköter din fysträning korrekt kommer du även att skapa ett övertag över din motståndare och således skapa the winning edge!

Styrketräning och konditionsträning är inte bara bra för dig som ska prestera i någon idrott. Att vara fysiskt aktiv är viktigt för oss alla. Att träning leder till en förbättrad allmän hälsa är nog alla väl medvetna om. Träning är dock även viktigt för dig som vill ha en kvalitativ viktnedgång, något som många ofta verkar missa. Den träningen skiljer sig ofta från den prestationsförbättrande träningen vilket ytterligare talar för att du behöver ett individanpassad träningsprogram för att nå ditt mål.

Jag hjälper dig på vägen!

Utöver att du får ett träningsprogram av mig som du ska följa kommer jag även hjälpa dig på vägen. Under tiden som du har ditt träningsprogram är du välkommen att höra av dig till mig med frågor som rör din träning och jag kommer även höra av mig till dig för att stämma av att träningen fortskrider som planerat. Ibland kan det vara svårt att hålla motivationen uppe och då finns jag där och sparkar dig i baken!

Låter detta intressant?

Om du känner att du behöver hjälp med din träning är du välkommen att ta kontakt med mig. Fyll i kontaktformuläret så hör jag av mig så snart som möjligt. Tillsammans går vi igenom vad du har för förutsättningar och målsättning vilka utgör grunden för din träning.

Vad jag behöver av dig

Till att börja med vill jag ha en kort presentation av dig själv där du berättar hur gammal du är, vad du arbetar med, vad du gör på fritiden samt att du beskriver din träningserfarenhet. Jag är även intresserad av att veta vad du har för målsättning med träningsrådgivningen och/eller kostrådgivningen.

När det kommer till träningen vill jag först och främst veta om du har några skador eller andra besvär som begränsar dig på något sätt. För att du ska trivas med träningen vill jag veta om du föredrar och har tillgång till träning med fria vikter, maskiner eller med kroppsvikten. Dessutom är jag även här intresserad av att veta hur ofta du vill träna. Om en förbättrad kondition är en del av din målsättning vill jag även veta vilken form av konditionsträning du föredrar, till exempel löpning, cykling eller simning. Om du enbart är ute efter den träning jag anser är bäst får du naturligtvis det med.

Vad du får av mig

Beroende på vilka tjänster du köper får du ett dokument där jag beskriver grundläggande kost- respektive träningslära som jag tycker är viktig att ha i bagaget oavsett mål. Även om jag hjälper dig med allt du behöver under tiden du anlitar mig så är målet att du ska bli mer/helt självgående efter vårt samarbete.

För all rådgivning ingår veckovis uppföljning, utvärdering och eventuell korrigering av kost- och/eller träningsschema. Utöver den veckovisa uppföljningen kommer du även ha möjlighet att nå mig via mejl eller telefon. Jag svarar naturligtvis så snart som möjligt, men garanterar svar inom 48 timmar så länge jag inte uppger annat.

Träningsschema

Ett konditions- och/eller styrketräningsschema med tillräckligt utförliga beskrivningar för att du själv ska kunna genomföra det. Beroende på mål och tidsram uppdateras eventuellt träningsschemat under samarbetets gång. Med träningsrådgivningen har du även möjlighet att få feedback på ditt övningsutförande.

Om du skickar en video på dig när du utför en viss övning ger jag dig tips och råd hur du korrigerar ditt utförande. Detta sker såklart med vissa begränsningar, mer information får du när vi upprättar ett samarbete.

Priser

Kostrådgivning
Startavgift: 750 kr
Månadskostnad: 400 kr

Träningsrådgivning
Startavgift: 500 kr
Månadskostnad: 400 kr

Kost & träning
Startavgift: 1000 kr
Månadskostnad: 600 kr