Victor Bengtsson

Jag studerar för närvarande vid Umeå universitet där jag läser fysioterapeutprogrammet och våren 2014 tog jag min magisterexamen i idrottsmedicin, även det läste jag vid Umeå universitet. Under min uppväxt har jag ägnat mig åt allt ifrån ishockey, fotboll och innebandy till beachvolleyboll och segling. Under de senaste åren har träningen främst bestått av styrkelyftsbaserad styrketräning samt en del konditionsträning.

Intresset för fysiologin har funnits där mer eller mindre hela livet men växte sig starkare främst under gymnasietiden. Min fascination för vad som är möjligt att uppnå med våra kroppar är en starkt bidragande orsak. En annan är att jag är en enorm tävlingsmänniska som älskar att träna. Detta har medfört att jag ständigt vill veta allt som gör att jag kan prestera bättre än mina motståndare. Man skulle kunna säga att sökandet efter the winning edge alltid har funnits med mig!

Min fascination av människans fysiologi och att jag älskar att träna och tävla innebär inte bara att jag ofta befinner mig på gymmet. Det innebär även att du ofta kan hitta mig med ansiktet djupt nere i en forskningsartikel eller litteratur kring träningsfysiologi och nutrition.